Júnior Díaz (Wisla Krakau) tekent bij Club voor drie jaar!

De Costa Ricaanse linksachter Júnior Díaz (26) van het Poolse Wisla Krakau heeft een contract getekend bij Club Brugge voor drie seizoenen met een optie voor twee bijkomende jaren. De onderhandelingen werden zopas met goed gevolg afgerond door sportmanager Luc Devroe.


Júnior Díaz (voluit: Júnior Enrique Díaz Campbell) is de zoon van de vroegere Costa Ricaanse international Enrique Díaz. Hij wordt op 12 september 27 jaar oud In zijn vaderland speelde hij voor CS Herediano. Júnior Díaz kwam er als 19-jarige in de basis en had 133 wedstrijden gespeeld (met 10 doelpunten) toen het Poolse Wisla Krakau hem in de zomer van 2007 naar de Ekstraklasa lokte. Na een aanpassingsjaar waarin hij slechts 7 keer aantrad, werd Júnior Díaz ook in Polen vanaf 2008 onomstreden titularis als linksback. Voor Wisla speelde hij 95 wedstrijden, en scoorde hij 10 goals. Bij het nationale elftal van Costa Rica, waarin hij kort na zijn doorbraak bij Herediano reeds in 2003 debuteerde, totaliseert Júnior Díaz momenteel 40 interlands (1 doelpunt).

Júnior Díaz (76 kg voor 1m85) zal bij Club Brugge het nummer 25 dragen. Júnior Díaz speelt komend weekend met zijn nationale ploeg tegen Jamaica en komt daarna naar Brugge.

Júnior Díaz is speelgerechtigd bij Club voor de wedstrijden in de poulefase van de Europa League, aangezien Wisla Krakau in de derde voorronde van deze competitie werd uitgeschakeld (door FC Qarabag uit Azerbeidzjan).