Vargas knalt Club voorbij Westerlo

Club Brugge heeft dan toch eindelijk zijn tweede zege van het seizoen beet. De West-Vlamingen leken op een makkelijke overwinning af te stevenen in het Kuipje maar kregen het toch nog erg warm na de late aansluitingstreffer van Brüls. Club won uiteindelijk met 1-2. Een week na de derde competitienederlaag in vier wedstrijden, lijkt de verrijzenis van Club Brugge vorm te krijgen. Na de kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League klimt blauw-zwart nu ook op in het klassement dankzij een 1-2-overwinning in een wat voor de gelegenheid het Westels Badkuipje heette.

Nauwelijks 1 minuut 46 seconden ver stond Westerlo al op achterstand. Odjidja mocht van scheidsrechter De Bleeckere een razendsnelle vrije trap nemen waardoor Vargas alleen voor De Winter kwam. De thuisdoelman kreeg er eerst nog een hand tegen maar de herkansing passeerde hem toch. Delen probeerde nog redding te brengen maar schoof mee met de bal over de lijn.

Adrie Koster, die geen beroep kon doen op de geschorsten Kouemaha en Blondel en de geblesseerde Akpala, koos zoals verwacht voor Perisic als noodoplossing in de spits. Scepovic en Dahmane bleven aan de bank gekluisterd. Perisic deed het echter voortreffelijk, ook al vergat hij te scoren en liep hij soms nog wat te makkelijk in de buitenspelval.

De Kroaat kreeg drie prima mogelijkheden om zijn seizoenstotaal van twee goals op te krikken. Met een ultieme tackle voorkwam Vanaudenaerde erger, nadat Perisic al voorbij De Winter was. De Kroaat mikte vlak voor de pauze rakelings over, in de tweede helft stond hij nogmaals oog in oog met de Westelse doelman maar wederom krulde hij naast.

De schaduwspits van Club, Ronald Vargas, bleek een tikkeltje scherper en tikte een teruggekopte vrijschop van Dalmat van dichtbij binnen. De klok gaf nog meer dan een halfuur aan en Westerlo had dan welgeteld één keer de schijn gegeven tegen te kunnen scoren. Elrio van Heerden was echter zo tuk op revanche tegen zijn ex-club dat hij zijn 1,68 meter te vroeg optilde en de voorzet van Brüls in de grond kopte.

Competitiedebuut voor Henrique en Scepovic

Dat Club nog met een ei kwam te zitten, lag aan Christian Brüls. Met een wereldgoal nam de Duitstalige Belg Stijnen te grazen. Alweer geen feilloos rapport dus voor de defensie van Club, die nu al acht competitiegoals incasseerde. Het slotoffensief van Westerlo, met de Braziliaan Paulo Henrique die zijn competitiedebuut vierde, bleef steken in veel goede wil. Alleen Brüls mikte (ruim een meter) naast.

Bij Club vergaarde ook Scepovic zijn eerste minuten in de Jupiler League, maar veel bakte de jonge Serviër er nog niet van. lauw-zwart hield stand, de tweede zege van het seizoen is een feit. De Brugse crisis lijkt voorlopig bezworen.